Fitness trampoliini ja sen mahtavat hyödyt

Fitness trampoliini

Päivitetty: 9.3.2022

Trampoliini ei ole vain loistava tapa pitää hauskaa perheen tai ystävien kanssa. Se on myös turvallinen ja todistettu tapa pudottaa ylimääräisiä kiloja, vahvistaa lihaksia ja parantaa fyysistä kuntoa. Fitness trampoliini on loistava vaihtoehto isoille trampoliineille. Trampoliini jumppa on paitsi hauskaa, se tuo myös loistavia ja tehokkaita tuloksia. Voit harjoitella kotona, salilla tai ulkona. Trampoliiniharjoittelulla on valtava vaikutus fyysisen kunnon parantamiseen.

Suosittelemme näitä Fitness trampoliineja

Fitness trampoliini Tunturi

Fitness trampoliini Tunturi
 • Halkaisija: 95 cm
 • Kokonaiskuormitus: 100 kg
 • Korkeus:
 • Materiaali: Sinkitetty teräs

Tunturi Fitness trampoliini auttaa kehittämään tasapainoa ja lihaskuntoa. Trampoliini on valmistettu tukevasta teräksestä ja se kestää max.100 kiloisen hyppijän painon. Laite on helposti koottavissa ja sitä on vaivatonta siirrellä pienen kokonsa ansiosta. Hyppiminen kiihdyttää aineenvaihduntaa vahvistaen erityisesti jalkojen lihaksia. Se on myös kaiken ikäisten kuntoilijoiden hauska treenaustapa.

Hammer Cross Jump Fitness

Hammer Cross Jump Fitness
 • Halkaisija: 98 cm
 • Kokonaiskuormitus: 130 kg
 • Korkeus: 140 cm (tukitangon kanssa)
 • Materiaali:

Hammer Cross Jump -harjoitustrampoliinissa on innovatiiviset hyppypisteet, jotka tarjoavat täydellisen harjoitusärsykkeen ja treeni on näin erityisen tehokas. Pyöreiden merkintöjen ansiosta hyppijä saa tavallisiin trampoliineihin verrattuna täydellisen järjestyksen ja harjoituskoreografian. Askelsarjat ja harjoitukset hyppypisteissä takaavat todella korkean kalorinkulutuksen ja näin on mahdollista saavuttaa todella nopeasti harjoittelutuloksia.

Urheilullinen trampoliini F47A

Urheilullinen trampoliini F47A 100 cm
 • Halkaisija: 100 cm
 • Kokonaiskuormitus: 100 kg
 • Korkeus: 25 cm
 • Materiaali: Teräs
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

F47A urheilutrampoliini soveltuu turvalliseen pelaamiseen ja treenaamiseen niin lapsille kuin aikuisillekin. Runko on valmistettu korkealaatuisesta ja korroosiosuojatusta teräksestä. Lisää turvallisuutta antaa korkeussäädettävä kahva. Laite on valmistettu korkealaatuisista ja kestävistä materiaaleista. Trampoliini sopii käytettäväksi sisällä ja ulkona. 

Jumpi SPOKEY Mini

Jumpi SPOKEY Mini 

Halkaisija: 120 cm
Kokonaiskuormitus: 100 kg
Korkeus:
Materiaali: Teräs

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Spokey Mini on varustettu säädettävällä tukikahvalla, joka auttaa säilyttämään tasapainon harjoituksen ja hyppäämisen aikana. Spokey on erittäin laadukas trampoliini, sillä se on valmistettu korkealaatuisimmista materiaaleista täyttäen kaikki laatuvaatimukset. Trampoliinin etuna on säädettävä kahva, joka auttaa säilyttämään tasapainon harjoituksen aikana. Tässä mallissa on vankka teräsrakenne ja se on erinomainen myös erittäin intensiivisessä harjoittelussa. Kestävien jousien ansiosta trampoliini on erittäin hiljainen ja joustava.

Urheilutrampoliini N1 DIR

Urheilutrampoliini N1 DIR

Halkaisija: 102 cm
Kokonaiskuormitus: 100 kg
Korkeus:
Materiaali: Teräs

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Urheilutrampoliini N1 DIR on todella hyvä vastine rahoille. Sillä on vahva rakenne ja kahvan ansiosta saat harjoittelusi aikana paremman vakauden sekä turvallisuuden. Kahvan korkeutta voi myös säätää, jotta asento on mahdollisimman mukava. Trampoliini inspiroi uudenlaisiin kokemuksiin ja näin myös parempiin tuloksiin.

Urheilutrampoliini Christopeit T 300

Urheilutrampoliini Christopeit T 300

Halkaisija: 109 cm
Kokonaiskuormitus: 100 kg
Korkeus: 28 cm
Materiaali:

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Cristopeit trampoliinin avulla voi parantaa kuntoa, tasapainoa sekä motorisia taitoja. Koko kehon vahvistamisen lisäksi trampoliinilla voi treenata myös syvempiä lihaksia. Joustavat jousitukset takaavat nivelille hellävaraisen ja mukavan harjoittelun. Liukumattomat jalat ja pehmustettu rungon kansi takaavat turvallisuuden harjoittelun aikana.

Gymstick

Gymstick

Halkaisija: 102 cm
Kokonaiskuormitus: 100 kg
Korkeus: 120 cm (kahvan kanssa)
Materiaali:

Trampoliini on kokoontaitettava, joten se on helppo kuljettaa ja säilyttää. Gymstick Fitness trampoliini sopii sekä aloitteleville että edistyneemmille kuntoilijoille. Säädettävän tukikahvan ansiosta hyppyharjoituksiin saadaan monipuolisuutta ja käyttö on turvallista.

Laadukkaaseen trampoliiniin kannattaa sijoittaa

Mikäli trampoliinin ei ole tarkoitus mahdollistaa hyppyjen tai treenin vaikeusasteen kehittämistä, tällöin voi ostaa hieman edullisemman trampoliinin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että joutuu tinkimään laadusta, sillä muutamalla satasella saa jo ihan laadukkaan trampoliinin. Näissä trampoliineissa on laadukkaat jouset, joiden ansiosta hypyt ovat miellyttäviä. Lisäksi osille annetaan useasti monen vuoden takuu.

Todella laadukkaat trampoliinit kestävät senkin, että ne ovat ulkona ympärivuotisesti. Tosin usein trampoliini kuitenkin puretaan syksyllä ja kasataan uudelleen keväällä ilmojen lämmettyä. Kestävään ja laadukkaaseen trampoliiniin siis kannattaa sijoittaa, sillä se mahdollistaa koko perheen yhteisen ajanvieton ja tukee loistavalla tavalla hyvinvointia ja terveyttä. Fitness trampoliini hyödyt ovatkin kiistattomat.

Miksi kannattaa hyppiä Fitness trampoliinilla?

Fitness trampoliinilla hyppimisellä on monia erilaisia hyviä vaikutuksia koko kehoon ja hyvinvointiin. Ykkösenä on että Fitness trampoliini jumppa on uskomattoman tehokasta liikuntaa, sillä tunnin hyppely kuluttaa kuin huomaamattaan useita satoja kaloreita. Lisäksi se auttaa parantamaan ryhtiä sekä keskivartalon hallintaa.

Sen avulla saa tylsään liikuntasuoritukseen uutta potkua. Ei siis ihme, että lapset rakastavat hyppiä trampoliinilla. Aikuisten ei pitäisi ajatella, että se on noloa hyppiä trampoliinilla, vaan antaa mennä vaan. Trampoliinilla hyppelyä voi monenlaisia treenejä. Voi vetää koko treenin samalla tempolla tai sitten välillä vaihtaa HIIT-treeniin, tehdä voltteja, erilaisia hyppyjä ja mitä ikinä vain keksiikään. Ei ole mitään rajoja.

Säännöllinen trampoliini jumppa auttaa myös rentoutumaan ja vaikuttaa positiivisesti myös unen laatuun sekä yleiseen mielialaan. Trampoliinilla hyppiminen ei rasita niveliä samaan tapaan kuin juokseminen asvaltilla, joten se on hellä vaihtoehto.

Trampoliinihyppely kehittää tasapainoa ja koordinointikylyä, tämän vuoksi huippu-urheilijat suosivat trampoliinilla hyppelyä parantaakseen suoritustaan. Trampoliinitreeni myös parantaa verenkiertoa sekä hapenottokykyä ja näin auttaa kestämään arjen tuomat haasteet. Myös jalkojen lihakset kehittyvät tasapuolisesti ja keskivartalon lihakset saavat vahvistusta.

Trampoliinilla hyppelyn voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, ei tarvitse olla mitään aikaisempaa kokemusta. Kotiin on helppo hankkia pieni trampoliini, joka ei vie paljoa tilaa ja treenata itsensä hyvään kuntoon hyppimällä.

On siis olemassa paljon erilaisia Fitness trampoliini kokemuksia, jotka puoltavat treenaamisen aloittamista. Ei siis kannata ajatella olevansa jotenkin nolo tai lapsellinen, jos menee trampoliinille hyppimään. Et ole nolo, pidä hauskaa!

Turvallinen treenaaminen

Hyppiessä täytyy tietää omat rajansa ja noudattaa ohjeita. Eniten onnettomuuksia sattuu, kun trampoliinilla hyppii monta kerrallaan. Sattuu yhteentörmäyksiä ja joku voi singota trampoliinilta maahan. Turvaverkko suojaa tällaisilta tapahtumilta, mutta sekään ei tuo sataprosenttista suojaa.

Jos ei täysin hallitse voltteja ja kuperkeikkoja, ei niitä kannata lähteä omin päin kokeilemaan. Pahimmassa tapauksessa laskeutuminen voi tapahtua väärin ja loukkaantumisaste voi olla todella vakava. Aluksi voi hyppiä vain pienillä liikkeillä eikä yrittää ponnistaa liian korkealle. Tätä voi parantaa omien taitojen parantuessa. Berg trampoliini mahdollistaa isommatkin hypyt, kunhan omat taidot riittävät.

Aikuisten on syytä valvoa pienten lasten hyppimistä, koska lapsille tulee helposti mieleen hyppiä porukalla yhtä aikaa. Lisäksi trampoliinilla ei saa hyppiä kengät jalassa.

Usein kysytyt kysymykset

Minkä kokoinen trampoliini pitäisi hankkia?

Tämä riippuu täysin mihin tarkoitukseen tarvitset trampoliinia. Mikäli haluat tehdä isoja voltteja, kannattaa hankkia isompi ulkotiloihin tarkoitettu trampoliini. Jos taas haluat kohottaa kuntoasi pienemmällä trampoliinilla, Fitness trampoliini on loistava vaihtoehto tähän tarkoitukseen.

Onko trampoliini vaikea asentaa?

Ei, trampoliinit on todella helppo kasata. Mukana tulee hyvät kokoamisohjeet ja työkalut jousten venytystä varten. Helpommin kasaaminen onnistuu parin kanssa, mutta sen voi tehdä yksinkin. Varsinkin pienemmän trampoliinin kasaaminen onnistuu hyvin yksin.

Onko trampoliinihyppely hyvää treeniä sydämelle?

Kyllä, trampoliinilla hyppely on loistava treeni sydämelle. Lisäksi se on myös äärettömän hauskaa.

Pitääkö trampoliinitreenin olla pitkäkestoinen?

Ei tarvitse. Ihan jo muutaman minuutin kestoinen Fitness trampoliini treeni tuo isot hyödyt terveydelle ja hyvinvoinnille. Ja koko vartalo saa samanaikaisesti treeniä kun muistaa ottaa kädetkin mukaan.

Scroll to Top