Miten löytää sopiva trampoliinin turvaverkko? 5 vinkkiä

trampoliinin turvaverkko

Trampoliinin turvaverkolla varmistetaan, etteivät trampoliinilla temppuilijat tipahda trampoliinilta ja loukkaa itseään. Millainen turvaverkko olisi hyvä ja mitä turvaverkon hankinnassa olisi hyvä huomioida?

Trampoliinin turvaverkko

Trampoliineja on erikokoisia ja lähes jokaiseen trampoliiniin löytyy juuri siihen sopiva turvaverkko. Hyvä ja oikein asennettu turvaverkko tuo turvaa trampoliinilla hyppijälle niinpä turvaverkko on ehdoton hankinta trampoliinin ostajalle. Trampoliinit myydään usein pakettina, johon kuuluu trampoliini turvaverkko ja ohjeet. Juhannuksen jälkeen alkaa alennusmyynnit ja trampoliini saattaakin löytyä erityisen hyvään hintaan. Muista ostaa myös turvaverkko trampoliiniin, ettei vahinkoja pääse syntymään! Sitten on aika ajella trampoliini kyydissä kotiin, jossa lapset jo innoissaan odottavat trampoliinin kasausta.

Ensin valitaan trampoliinille hyvä paikka pihalla. Paikka täytyy olla tasainen. Itse trampoliinin kasaaminen on helppoa, vaikka siinä hieman voimaa tarvitaankin. Lapset voivat hyvin olla mukana kasaamisessa trampoliinia, tosin hieman varovainen kannattaa olla jousien kanssa. Muiden osien kasaamisessa lasten on turvalista olla avuksi. Lopuksi kiinnitetään turvaverkko trampoliiniin. Siinäkin lapset voivat auttaa. Nyt trampoliini turvaverkolla on valmis ja hyppimään ja pomppimaan pääsevät niin lapset, kuin aikuisetkin.

Trampoliinin turvaverkko suojelee temppujen tekijöitä tipahtamasta trampoliinilta ja loukkaamasta itseään. Trampoliiniin voi myös ostaa tai tehdä portaat, että vanhuksetkin pääsevät pomppimaan ja loikkimaan trampoliinilla sydämensä kyllyydestä. Trampoliiniin voi mennä myös yöretkelle. Mukaan kannattaa ottaa makuupussit, eväitä ja pelikortit.

Lapsille on luvassa unohtumaton yö uudella trampoliinilla. Malttavatkohan lapset siellä trampoliinilla pysyäkään vai lähtevätkö yölliselle tutkimusmatkalle? Vanhemmat kurkkivat ikkunasta, mutta näyttää siltä, että lapsilla on kaikki hyvin. Onneksi tuli hankittua molemmat kerralla. Turvaverkko trampoliini yhdistelmä antoikin enemmän mahdollisuuksia, kuin olisi etukäteen osannut kuvitellakaan. Kuka nyt olisi osannut kuvitellakaan, että lapset viettäisivät yön trampoliinilla?

Turvaverkossa on myös vetoketju, jolla verkon saa helposti suljettua ja niin lapset pysyvät turvassa yön yli trampoliinilla turvaverkon suojissa. Joku saattaa kuitenkin kysyä, että ”miksi ihmeessä tarvis olla turvaverkkoo?” Siihen on hyvin helppo vastaus; turvallisuus. Mietipä tilannetta, että lapsesi hyppivät innoissaan trampoliinilla ja tekevät mitä erikoisimpia temppuja ja yksi lapsista tipahtaa trampoliinilta ja loukkaa kätensä. Viimeistään siinä vaiheessa huomaat, että turvaverkko trampoliiniin olisi ollut erittäin tärkeä varuste. Älä siis osta trampoliinia ilman turvaverkkoa.

Trampoliinin suojaverkko

Trampoliinin suojaverkoksi kannattaa valita juuri kyseiseen trampoliiniin sopiva suojaverkko. Suojaverkkoja on useita kokoja ja siksi on tärkeää, että suojaverkko on juuri sopivan kokoinen trampoliiniin. Suojaverkkoja voi tilata myös erikseen netistä ja silloin kannattaa odottaa, että suojaverkko tulee postin välityksellä ennen kuin päästät lapset hyppimään trampoliinille.

Trampoliinin ilman suojaverkkoa on vaarallinen ja siksi suojaverkon hankinta on tärkeää. Muitakin turvallisuustekijöitä kannattaa ottaa huomioon trampoliinilla hypittäessä, mutta suojaverkko on ehdoton hankinta.

Sitten kun trampoliini on kasattu ja suojaverkko asennettu, on aika käydä turvallisuusohjeet läpi kaikkien trampoliinin käyttäjien kesken. Jos tehdään paljon temppuja, jokainen hyppijä hyppii omalla vuorollaan. Näin varmistutaan siitä, että hyppijät eivät osu toisiinsa ja saa pahimmassa tapauksessa aivotärähdystä. Silloin, kun useampi hyppijä pomppii yhtä aikaa isolla trampoliinilla, on temppujen tekeminen kiellettyä. Silloin vain pidetään hauskaa.

Yhdistelmänä trampoliini suojaverkko on lyömätön ja kuin vain noudatetaan turvallisuusohjeita, trampoliinilla hyppiminen on mukavaa ja hyvää urheilua. Lapset viihtyvät turvallisella trampoliinilla tuntikausia ja vanhemmat saavat olla hyvillä mielin, kun lapsilla on turvallista hyppiä trampoliinilla.

Trampoliinin suojaverkkoja voi yleensä ostaa samoista paikoista, kuin trampoliineja. Varmistu ostaessasi siitä, että suojaverkko on sopiva trampoliinin kanssa myös kokonsa puolesta. Suojaverkoksi kannattaa valita mahdollisimman kestävä verkko ja jos sellaista ei ole saatavilla trampoliinikaupasta, löydät sopivan verkon netin tarjonnasta.

Suomesta tilattuna turvaverkko tulee postin mukana jopa seuraavaksi päiväksi. Trampoliinin turvaverkkojen koot vaihtelevat koon mukaan ja ihan pienen trampoliinin hinta on tietysti eri, kuin jättikokoisen trampoliinin. Ammattitaitoiset myyjät opastavat myös mielellään trampoliinin turvaverkon valinnassa ja he osaavat opastaa myös turvaverkon asennuksessa. Verkon asennus on kuitenkin todella helppoa ja yksinkertaista.

Turvaohjeeksi kaikille hyppijöille kannattaa antaa se, että turvaverkkoa päin ei saa hypätä. Vaikka verkko suojaakin tipahtamisilta, se ei kuitenkaan kestä suoraan päin hyppäämistä. Hyvin valittu suojaverkko turvaa hyvin tipahtamisilta ja trampoliinilla hyppiminen on hauskaa kauniina kesäpäivänä!

Scroll to Top