Paras trampoliini kotipihalle tai sisälle (2023)

Paras trampoliini kotipihalle tai sisälle (2023) – Vertailussa parhaat tuotteet

BERG Champion Regular

Erityisen leveä ja paksu suojareuna: 380 mm leveä ja 30 mm paksu. 8 kertainen vahva tikkaus parantaa kestävyyttä.

BERG Grand Favorit Regular 520

Olet nauttinut BERG Favorit -trampoliinista vuosia ja se vaatii myös vähän huoltoa.

Spokey Jumper trampoliini

Spokey Jumper trampoliini on saatavilla monissa väreissä. Edullinen vaihtoehto kaikille.

Exit Tiggy Junior

Exit Tiggy Junior on halkaisijaltaan 140 cm ja se sopii hyvin 3-5 vuotiaille lapsille

Fitness trampoliini Tunturi

Tunturi Funhop kehittää tasapainoa ja lihaskuntoa. Trampoliini on valmistettu tukevasta teräksestä ja se kestää max. 100 kiloisen pomppijan painon.

Mikä on hyvä trampoliini?

Hyvä trampoliini riippuu monesta asiasta, kuten käyttötarkoituksesta, käyttäjien iästä ja taidoista, käytettävissä olevasta tilasta ja budjetista. Tässä kuitenkin joitakin yleisiä ominaisuuksia, joita kannattaa etsiä hyvästä trampoliinista:

 1. Turvallisuus: Hyvä trampoliini on suunniteltu turvallisuus edellä. Tärkeitä turvallisuusominaisuuksia ovat vankka rakenne, turvaverkko, pehmustetut reunat, jousien suoja ja vakaa jalusta.
 2. Laatu: Hyvä trampoliini on valmistettu kestävistä materiaaleista, jotka kestävät käyttöä ja säätä. Laadukkaat trampoliinit ovat yleensä myös helpompia huoltaa ja korjata, mikä lisää niiden käyttöikää.
 3. Koko: Valitse trampoliinin koko tilan ja käyttäjien iän ja taitojen mukaan. Suuremmat trampoliinit sopivat paremmin perheille, joissa on vanhempia lapsia tai aikuisia, kun taas pienemmät trampoliinit sopivat paremmin nuoremmille lapsille.
 4. Jousien määrä: Hyvä trampoliini sisältää riittävän määrän jousia, jotta hyppyjä voidaan tehdä turvallisesti ja tasaisesti.
 5. Painoraja: Tarkista trampoliinin painoraja, jotta se kestää kaikkien käyttäjien painon. Hyvät trampoliinit kestävät yleensä noin 100-150 kg painon.
 6. Käyttökokemus: Valitse trampoliini, joka sopii sinun ja perheesi käyttökokemukseen. Esimerkiksi, jos sinulla on tarkoitus käyttää trampoliinia kuntoutukseen, voit valita trampoliinin, joka tarjoaa vähemmän joustoa ja enemmän vakaata hyppyä.
 7. Brändi: Tutki valmistajia ja brändejä, jotka ovat tunnettuja laadukkaista trampoliineista. Hyvät brändit tarjoavat yleensä takuun ja hyvän asiakaspalvelun, mikä tekee trampoliinin ostamisesta helpompaa ja miellyttävämpää.

Hyvä trampoliini ulos

Mikä trampoliini kannattaa ostaa kotipihalle tai sisälle?

Trampoliinin osto riippuu monesta tekijästä, kuten budjetista, käyttötarkoituksesta, käyttäjien iästä ja taidoista, käytettävissä olevasta tilasta jne. Tässä joitakin suosituksia eri käyttötarpeisiin:

 1. Perhetrampoliini: Jos etsit trampoliinia koko perheelle, suosittelemme valitsemaan trampoliinin, joka on vähintään 3 metriä halkaisijaltaan ja jossa on turvaverkko ja pehmustetut reunat. Tarkista myös trampoliinin painoraja, jotta se kestää kaikkien käyttäjien painon.
 2. Fitness-trampoliini: Jos etsit trampoliinia kuntoutukseen tai kehonhuoltoon, suosittelemme valitsemaan trampoliinin, jossa on jämäkkä hyppy, esim. kuminauhoilla varustettu trampoliini, joka tarjoaa vähemmän joustoa ja enemmän vakaata hyppyä.
 3. Lasten trampoliini: Jos etsit trampoliinia pienemmille lapsille, suosittelemme valitsemaan trampoliinin, joka on halkaisijaltaan alle 2,5 metriä, jossa on turvaverkko ja pehmustetut reunat. Tarkista myös, että trampoliini kestää lapsen painon ja on helppo käyttää.
 4. Kilpatrampoliini: Jos etsit trampoliinia kilpailukäyttöön, suosittelemme valitsemaan trampoliinin, joka täyttää kansainväliset kilpailustandardit ja on suunniteltu kestämään korkeita hyppyjä ja monimutkaisia temppuja. Tällaiset trampoliinit ovat yleensä kalliimpia ja vaativat ammattilaisen asentamaan ne.
 5. Mini-trampoliini: Jos etsit trampoliinia, jota voit käyttää sisällä tai pienemmässä tilassa, suosittelemme valitsemaan mini-trampoliinin, joka on kevyt ja helppo siirtää. Tarkista, että trampoliinilla on turvaverkko ja pehmustetut reunat, vaikka se olisikin pienikokoinen.

On myös tärkeää, että valitset trampoliinin, joka on turvallinen ja kestävä. Tarkista, että trampoliinissa on riittävästi jousia ja että se on valmistettu kestävistä materiaaleista, jotka kestävät käyttöä ja säätä.

Minkä kokoinen trampoliini on hyvä?

Trampoliinin koon valitseminen riippuu useista tekijöistä, kuten käyttötarkoituksesta, käyttäjien iästä ja taitotasosta, käytettävissä olevasta tilasta ja budjetista.

Yleisesti ottaen, jos harkitset trampoliinin hankkimista puutarhaan, suositeltava halkaisija on vähintään 3,7 metriä. Tämä koko antaa tarpeeksi tilaa useammalle käyttäjälle, mutta kuitenkin tarpeeksi pieni, jotta se mahtuu monelle puutarhaan. Jos sinulla on enemmän tilaa käytettävissä, harkitse suurempaa trampoliinia.

Jos trampoliini on tarkoitettu ainoastaan yhdelle tai kahdelle käyttäjälle, pienempi trampoliini, esimerkiksi halkaisijaltaan 2,4-3 metriä, saattaa olla riittävä.

On tärkeää muistaa, että mitä suurempi trampoliini on, sitä enemmän tilaa se vie puutarhassa. Lisäksi suurempi trampoliini voi olla kalliimpi ostaa, ja se voi vaatia enemmän huoltoa ja tarkastusta kuin pienempi trampoliini. Siksi on tärkeää harkita huolellisesti, mikä koko sopii parhaiten sinun tarpeisiisi ja käytettävissä olevaan tilaan.

Lapsi hyppii trampoliinilla

Mitä trampoliini kehittää?

Trampoliinin käyttö on hauska ja monipuolinen tapa kehittää fyysistä kuntoa ja koordinaatiokykyä. Tässä joitakin tapoja, joilla trampoliinin käyttö voi kehittää eri taitoja:

 1. Tasapaino ja koordinaatio: Trampoliinilla hyppiminen kehittää tasapainoa ja koordinaatiokykyä, sillä hyppyjen aikana täytyy hallita omaa kehoa ja pitää tasapaino korkeammalla ilmassa.
 2. Kestävyys ja voima: Trampoliinilla hyppiminen on tehokasta aerobista liikuntaa, joka kehittää kestävyyttä ja polttaa kaloreita. Lisäksi hyppiminen kehittää jalkojen ja keskivartalon lihaksia, sillä nämä lihakset aktivoituvat hyppyjen aikana.
 3. Liikkuvuus ja notkeus: Trampoliinilla hyppiminen vaatii joustavuutta ja notkeutta, sillä hyppyjen aikana täytyy venyttää ja taivuttaa kehoa eri suuntiin. Säännöllinen trampoliinin käyttö voi auttaa parantamaan liikkuvuutta ja notkeutta.
 4. Motoriset taidot: Trampoliinin käyttö voi auttaa kehittämään motorisia taitoja, kuten tasapainoa, koordinaatiota ja reaktionopeutta. Nämä taidot voivat hyödyttää monissa eri lajeissa ja arjen toiminnoissa.
 5. Itseluottamus ja rohkeus: Trampoliinin käyttö voi auttaa kehittämään itsetuntoa ja rohkeutta, sillä hyppyjen tekeminen ja uusien temppujen opettelu vaativat uskallusta ja luottamusta omiin kykyihin.

On kuitenkin tärkeää huolehtia turvallisuudesta trampoliinin käytön aikana ja käyttää aina turvaverkkoa sekä muita turvallisuusvarusteita.

Paljonko trampoliinilla hyppiminen kuluttaa kaloreita?

Trampoliinilla hyppiminen on hauskaa ja tehokasta liikuntaa, joka voi polttaa paljon kaloreita. Kulutettavien kalorien määrä riippuu kuitenkin monista tekijöistä, kuten painosta, hyppimisnopeudesta ja intensiteetistä.

Yleisesti ottaen, trampoliinilla hyppiminen voi kuluttaa noin 240-400 kaloria tunnissa. Tämä vastaa noin 3,5-6 kaloria minuutissa. Tämä kalorimäärä voi vaihdella yksilöllisesti, mutta trampoliinilla hyppiminen on silti hyvä tapa polttaa kaloreita ja lisätä sykettä.

Lisäksi trampoliinilla hyppiminen on kokonaisvaltaista liikuntaa, joka kehittää lihasvoimaa, koordinaatiota ja tasapainoa. Se voi myös parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä, hengityselimistön kuntoa ja jopa auttaa vähentämään stressiä.

Onko trampoliini vaarallinen?

Trampoliini voi olla vaarallinen, jos sitä käytetään väärin tai ilman turvallisuusvarusteita. Trampoliinilla hyppiminen voi aiheuttaa vakavia vammoja, kuten murtumia, nyrjähdyksiä ja aivovammoja, jos hyppijä putoaa trampoliinilta tai törmää siihen.

On tärkeää noudattaa turvallisuusohjeita ja käyttää aina turvallisuusvarusteita, kuten turvaverkkoa, patjoja ja turvavöitä, kun käytetään trampoliinia. Lisäksi trampoliinin käyttöä tulisi rajoittaa vain niille, jotka ovat riittävän vanhoja ja taitavia käyttämään sitä turvallisesti.

Nuoret lapset eivät yleensä ole tarpeeksi kypsiä käyttämään trampoliinia turvallisesti, joten heidän käyttöään tulisi valvoa tarkasti aikuisen toimesta. Lisäksi trampoliinia ei tulisi käyttää sateisella tai tuulisella säällä, sillä se voi tehdä trampoliinista liukkaan ja vaikeuttaa hyppimistä.

Trampoliinin turvallisuus riippuu suuresti sen oikeasta käytöstä ja huollosta. Jos trampoliini on kunnolla asennettu ja huollettu, käyttäjät noudattavat turvallisuusohjeita ja käyttävät turvallisuusvarusteita, trampoliinin käyttö voi olla turvallista ja hauskaa.

Voiko naapuri kieltää trampoliinin?

Naapurilla ei yleensä ole valtaa kieltää trampoliinin käyttöä, ellei trampoliinin käyttö aiheuta häiriötä naapurustolle. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon naapuruston asukkaat ja ympäristö, kun hankkii trampoliinia ja käyttää sitä.

Jos trampoliinin käyttö aiheuttaa häiriötä naapurustolle, naapureilla voi olla oikeus valittaa asiasta ja pyytää, että trampoliinin käyttö lopetetaan tai rajoitetaan tiettyihin aikoihin päivästä. Esimerkiksi jos trampoliinin käyttö aiheuttaa melua tai tärinää, se voi häiritä naapureiden rauhaa ja terveyttä.

On tärkeää keskustella naapureiden kanssa ja ottaa heidän mielipiteensä huomioon ennen trampoliinin hankkimista. Lisäksi kannattaa tutustua paikallisiin lakipykäliin ja määräyksiin, jotka koskevat trampoliinin käyttöä omalla pihalla. Näin varmistetaan, että trampoliinin käyttö tapahtuu turvallisesti ja häiritsemättä naapurustoa.

”Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen kertoo, että naapuri voi valittaa trampoliinista, jos se aiheuttaa kohtuutonta haittaa tai häiriötä.
– Tällainen haitta naapurille voisi olla esimerkiksi maiseman menetys tai kohtuuton varjostushaitta.
Lasten leikkejä tulee kuitenkin ymmärtää, sillä ne kuuluvat normaaliin asumiseen.
– Tällä perusteella trampoliinia ei voida kieltää, koska tavanomaisia ääniä naapureiden pitää yhteisöasumisessa sietää, Pynnönen sanoo.”

Lähde: https://www.is.fi/perhe/art-2000006552363.html.

Pitääkö trampoliini purkaa talveksi?

Trampoliinin ottaminen pois ulkoa riippuu suuresti alueen ilmastosta ja sääolosuhteista. Yleensä trampoliini kannattaa ottaa pois ulkoa silloin, kun sää alkaa kylmetä ja talvi lähestyy.

Jos asut alueella, jossa talvella on paljon lunta tai kovia pakkasia, on suositeltavaa ottaa trampoliini pois ulkoa jo ennen ensimmäistä pakkasta. Kova pakkanen voi vaurioittaa trampoliinia, varsinkin jos trampoliinin jousissa on kosteutta.

Jos asut alueella, jossa talvet ovat leutoja, trampoliinin voi jättää ulos pidemmäksikin aikaa. Tällöin on tärkeää pitää trampoliini puhtaana ja kuivana, jotta se kestää paremmin ulko-olosuhteissa.

Trampoliini kannattaa aina tarkastaa huolellisesti ennen käyttöönottoa, jos se on ollut ulkona pidemmän aikaa. Trampoliinista tulee poistaa kaikki lumi ja jää, jotta se ei vahingoitu käytössä. Lisäksi on tärkeää tarkistaa trampoliinin kunto, jousien ja verkon kiinnitys ennen käyttöönottoa. Jos trampoliinista löytyy vaurioita, kuten murtumia tai ruostetta, se tulisi korjata tai vaihtaa uuteen ennen käyttöönottoa.

Minkälaisilla trampoliinilla voi hyppiä talvella?

Trampoliini on kestävä, pitkäikäinen ja helppo asentaa, mutta voiko sitä käyttää ympäri vuoden, myös talvella? Esimerkiksi Kuntokaupasta löytyy trampoliineja, jotka on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön, jolloin niillä voi hyppiä säästä riippumatta.

Syksyllä ja talvella hyppimisen yhteydessä on tärkeää pitää hyppymatto puhtaana, sillä kosteus ja lumi voivat vahingoittaa trampoliinia. Lumen ja lehtien kertyessä trampoliinille, ne on syytä puhdistaa säännöllisin aikavälein, jotta ne eivät rasita trampoliinin jousia. Laadukkaampien trampoliinien runko on lujempi ja tukevampi, mikä tekee niistä kestävämpiä ympärivuotiseen käyttöön.

Trampoliinin puhdistamisessa on hyvä käyttää kylmää vettä ja liinaa, mutta puhdistusaineita ei tulisi käyttää, sillä ne voivat vahingoittaa materiaalia. Trampoliinin suojaaminen UV-säteiltä on tärkeää, ja suojapeite on kätevä myös syksyllä, kun puiden lehdet liukastuttavat hyppymaton. Trampoliinia voi säilyttää ulkona koko talven, mutta se saattaa lyhentää sen käyttöaikaa.

Mikäli trampoliinia ei voi säilyttää sisätiloissa, sitä tulee tukea alapuolelta, jotta jouset eivät löystyisi lumen painon vuoksi. Ankkurisarjan käyttö varmistaa, että trampoliini pysyy paikallaan tuulisen sään aikana. Laadukkaan trampoliinin voi jättää talveksi ulos, mutta turvaverkko, hyppymatto ja reunapehmuste kannattaa säilöä sisätiloissa. Talveksi jätettäessä trampoliini on syytä puhdistaa lumesta.

Scroll to Top