Parhaat trampoliinimerkit

Parhaat trampoliinimerkit

Trampoliinihyppely on hauska ja tehokas liikuntamuoto, joka kehittää lihaksia, tasapainoa ja koordinaatiota kuin huomaamatta. Jo puolen tunnin pomppiminen saa ihmeitä aikaan. Harjoittelua voi muokata mieleisekseen omien tavoitteiden mukaisesti, halusitpa parantaa voimaa ja kestävyyttä, rentouttaa kehoa, nostaa sykettä tai vain yksinkertaisesti pitää hauskaa. Trampoliini on loistava ja pitkäikäinen sijoitus lasten liikuntaan ja terveyteen ja se sopii myös aikuisille. Muistathan huolehtia turvallisuudesta, eli ilman verkkoa ei ole suotavaa trampoliinia käyttää.

Hyppymatto tarjoaa runsaasti tilaa hyppimiseen ja laadukkaiden  jousten ansiosta myös aikuinen voi pomppia trampoliinilla turvallisesti. Trampoliinitreenissä hyödynnetään painovoiman tuomaa haastetta. Jo pelkästään trampoliinilla hyppiminen on erittäin monipuolista ja tehokasta, koska tällöin monet eri lihakset joutuvat toimimaan yhtä aikaa. Trampoliinilla hyppely vahvistaa tasapainoa ja koordinointikykyä. Trampoliinit on tehty lujatekoisista materiaaleista ja niissä on tukeva rakenne, joten ne ovat todella pitkäikäisiä ja turvallisia.

Trampoliini suojaverkkoineen on helposti koottavissa ja asetettavissa paikoilleen mukana tulevan kokoamissetin, työkalujen ja kokoamisohjeen ansiosta. Paras vaihtoehto trampoliinin alustalle on jokin pehmeä alusta, kuten esimerkiksi nurmikko, hiekka tai puru. Pehmustus ja jousisuojus tekevät trampoliinin käytöstä todella turvallista. Turvaverkko saa kiinnitettyä nopeasti ja helposti tukeviin tankoihin ja oviaukko on avattavissa ja suljettavissa vetoketjulla. Tikkaat helpottavat erityisesti pienten lasten trampoliiniin pääsyä ja poistumista. Kestävä turvaverkko takaa huolettoman hyppimisen ja minimoi loukkaantumisriskiä entisestään.

Mitä pitää ottaa huomioon trampolinikaupoilla?

Maton muoto

Pyöreä matto on parempi kuin suorakaiteen muotoinen, koska pyöreässä matossa paino hakeutuu keskelle ja tämä lisää turvallisuutta. Tyypillisin maton halkaisija on 4,3 metriä, joka on hyvä isommille hyppijöille. Mitä suurempi trampoliini, sitä isompi tulee hyppijän olla. Liian iso trampoliini tekee hypyistä hitaita.

Jouset

Laadukkaassa trampoliinissa on enemmän jousia ja ne ovat suurempia ja pidempiä kuin heikompilaatuisissa trampoliineissa.

Verkko

Älä koskaan hypi trampoliinilla ilman suojaverkkoa, saatat päätyä ensiapuosastolle. Kaiken pienimmillä trampoliineilla voi hyppiä ilmankin, mutta keskikokoisissa ja isoissa trampoliineissa on oltava verkko mukana myyntipakkauksessa. Huonojen verkkojen ongelmana on se, että vetoketju ei sulkeudu koko matkalta, jolloin verkkoa vasten horjahtava lapsi voi sujahtaa reiästä läpi.

Matto

Kitka on tärkeä, sillä liian alhaisen kitkan matolla on liukastumisriski ja liian suuri kitka aiheuttaa palovammariskejä. Materiaalina saattaa olla polypropeiini sekä kalliissa että halvoissa matoissa, mutta silti materiaalissa voi olla isojakin laatueroja.

Reunasuojus

Laadukas reunasuojus suojaa sekä jouset että kehikon, myös ulkopuolella. Se myös pehmentää iskua hyppääjän osuessa kehikkoon ja estää jalan jousien välistä läpi menemisen. N. kahden sentin paksuinen reunasuojus on jo varsin hyvä. Laadukkaat reunasuojukset on valmistettu PVC-muovista, PE-muovi on heikompi ja halvempi.

Runko

Rungon tulisi olla sinkittyä, vähintään 1,5 millin paksuista terästä. Lisäksi sen pitää olla galvanointikäsitelty, ettei runko ruostu. Jos runko on kovin ohut ja halpa, se taipuu aikaa myöden. Painosta voi päätellä paljon: 4,3 metrin halkaisijan trampoliinin tulisi painaa vähintään 80 kiloa.

Minkälainen trampoliini sitten olisi hyvä? Parhaat trampoliinit ovat seuraavat:

Acon

Acon aloitti vapaa-ajantuotteiden myynnin vuonna 1996 tuomalla trampoliinit ensimmäisenä yrityksenä Suomeen. Sittemmin Acon on laajentanut valikoimaansa pelipöytiin, leikkikeskuksiin sekä pihapeleihin. Yrityksen kantavina teemoina ovat korkea laatu sekä liikunnallisuus ja yhdessä tekeminen.

Aconin trampoliinit ovat 99,5-prosenttisesti kierrätettävissä ja ne kestävät hyvin myös vedessä. Valikoimaa löytyy laidasta laitaan, halkaisijaltaan 1,2 metrin pienestä sisätiloihin tarkoitetusta trampoliinista isoon halkaisijaltaan 4,6 metrin tramppaan.

Acon Air 4,6 m:

Trampoliini Acon Air 1,8 m:

iSport

iSport on keskittynyt yli 10 vuoden ajan kestäviin trampoliineihin. Tuotteet on tarkoin valittu kestämään kovaakin käyttöä. Trampoliinit on testattu ammattilaisten käytössä, jotta niille on saatu maksimaallinen toimivuus. iSportin tuotteiden avulla jokainen pääsee varsin kohtuullisella hinnalla treenaamaan kuin ammattilaiset.

iSport Air 5 m:

iSport Air Black 4,3m:

Berg Toys

BERG on maailman johtava innovatiivisten laatutrampoliinien valmistaja. BERG-trampoliini takaa turvallisimman tekniikan, tämän huomaa trampoliinin suojareunassa, jousissa ja rungossa. BERG on jopa parempi kuin EU-standardit vaativat, sillä kaikki BERG-trampoliinit ovat TÜV:n ja AIB:n hyväksymiä.

Mukana tulee ilmainen ohjeDVD sekä myös selkeät turva- ja kokoamisohjeet. Öisäksi BERG myöntää tuotteilleen huoltotakuun, eli voit ostaa mitä tahansa varaosia viiden vuoden ajan siitä, kun kyseisen tuotteen valmistus on loppunut.

BERG Grand Regular 5,2 m + turvaverkko DLXXL:

BERG Favorit Regular 3,3 m + turvaverkko Comfort:

Exit

Exit Toys valmistaa tuotteita ulkoleikkeihin niin lapsille kuin aikuisillekin. Yrityksen perusajatuksena on aina ollut mahdollisuus hauskanpitoon. Yritys onkin kasvattanut markkina-asemaansa vuosi vuodelta. Exit trampoliineihin on 100% varaosasaatavuus ja ne on suunniteltu kestämään käytössä pitkään.

Lisäksi Exit on ollut markkinoilla jo pitkään, joten se on turvallinen merkki. Exitin trampoliineilla on erinomainen hinta/laatusuhde.

Exit Silhouette 427 cm:

EXIT Silhouette Bullet Points 244 cm:

Jaa:

viimeisimmät Artikkelit

Urheilu ja liikkuvuus

30 minuutin trampoliini harjoitusohjelma

Jos et pidä liikunnasta, on siihen kaksi todennäköistä selitystä: joko et ole löytänyt mieluista lajia, tai olet vaatinut itseltäsi liikaa heti alkuun, epäonnistunut ja pettynyt.

Mies trampoliinilla

Miten löytää sopiva trampoliinin turvaverkko? 5 vinkkiä

Trampoliinin turvaverkolla varmistetaan, etteivät trampoliinilla temppuilijat tipahda trampoliinilta ja loukkaa itseään. Millainen turvaverkko olisi hyvä ja mitä turvaverkon hankinnassa olisi hyvä huomioida? Trampoliinin turvaverkko Trampoliineja

Lähetä meille viesti