Parhaat trampoliinimerkit

Parhaat trampoliinimerkit

Trampoliinihyppely on hauska ja tehokas liikuntamuoto, joka kehittää lihaksia, tasapainoa ja koordinaatiota kuin huomaamatta. Jo puolen tunnin pomppiminen saa ihmeitä aikaan. Harjoittelua voi muokata mieleisekseen omien tavoitteiden mukaisesti, halusitpa parantaa voimaa ja kestävyyttä, rentouttaa kehoa, nostaa sykettä tai vain yksinkertaisesti pitää hauskaa. Trampoliini on loistava ja pitkäikäinen sijoitus lasten liikuntaan ja terveyteen ja se sopii myös aikuisille. Muistathan huolehtia turvallisuudesta, eli ilman verkkoa ei ole suotavaa trampoliinia käyttää. Paras trampoliini onkin sellainen, jossa on otettu huomioon kaikki turvallisuustekijät.

Hyppymatto tarjoaa runsaasti tilaa hyppimiseen ja laadukkaiden  jousten ansiosta myös aikuinen voi pomppia trampoliinilla turvallisesti. Trampoliinitreenissä hyödynnetään painovoiman tuomaa haastetta. Jo pelkästään trampoliinilla hyppiminen on erittäin monipuolista ja tehokasta, koska tällöin monet eri lihakset joutuvat toimimaan yhtä aikaa. Trampoliinilla hyppely vahvistaa tasapainoa ja koordinointikykyä. Trampoliinit on tehty lujatekoisista materiaaleista ja niissä on tukeva rakenne, joten ne ovat todella pitkäikäisiä ja turvallisia.

Trampoliini suojaverkkoineen on helposti koottavissa ja asetettavissa paikoilleen mukana tulevan kokoamissetin, työkalujen ja kokoamisohjeen ansiosta. Paras vaihtoehto trampoliinin alustalle on jokin pehmeä alusta, kuten esimerkiksi nurmikko, hiekka tai puru. Pehmustus ja jousisuojus tekevät trampoliinin käytöstä todella turvallista. Turvaverkko saa kiinnitettyä nopeasti ja helposti tukeviin tankoihin ja oviaukko on avattavissa ja suljettavissa vetoketjulla. Tikkaat helpottavat erityisesti pienten lasten trampoliiniin pääsyä ja poistumista. Kestävä turvaverkko takaa huolettoman hyppimisen ja minimoi loukkaantumisriskiä entisestään. Esimerkiksi Rusta trampoliini sisältää nämä kaikki lisävarusteet.

Parhaimmat trampoliininvalmistajat ovat seuraavat: 

Berg Toys

Berg Logo

BERG on maailman johtava innovatiivisten laatutrampoliinien valmistaja. BERG trampoliini takaa turvallisimman tekniikan, tämän huomaa trampoliinin suojareunassa, jousissa ja rungossa. BERG on jopa parempi kuin EU-standardit vaativat, sillä kaikki BERG trampoliinit ovat TÜV:n ja AIB:n hyväksymiä. 

Mukana tulee ilmainen ohje DVD sekä myös selkeät turva- ja kokoamisohjeet. Lisäksi BERG myöntää tuotteilleen huoltotakuun, eli voit ostaa mitä tahansa varaosia viiden vuoden ajan siitä, kun kyseisen tuotteen valmistus on loppunut. 

Acon

Acon logo

Acon aloitti vapaa-ajantuotteiden myynnin vuonna 1996 tuomalla trampoliinit ensimmäisenä yrityksenä Suomeen. Sittemmin Acon on laajentanut valikoimaansa pelipöytiin, leikkikeskuksiin sekä pihapeleihin. Yrityksen kantavina teemoina ovat korkea laatu sekä liikunnallisuus ja yhdessä tekeminen.

Acon trampoliini edustaa myös kestävää kehitystä, sillä ne ovat 99,5-prosenttisesti kierrätettävissä ja ne kestävät hyvin myös vedessä. Valikoimaa löytyy laidasta laitaan, halkaisijaltaan 1,2 metrin pienestä sisätiloihin tarkoitetusta trampoliinista isoon halkaisijaltaan 4,6 metrin tramppaan.

Exit

Exit logo

Exit Toys valmistaa tuotteita ulkoleikkeihin niin lapsille kuin aikuisillekin. Yrityksen perusajatuksena on aina ollut mahdollisuus hauskanpitoon. Yritys onkin kasvattanut markkina-asemaansa vuosi vuodelta. Exit trampoliineihin on 100 % varaosasaatavuus ja ne on suunniteltu kestämään käytössä pitkään.

Lisäksi Exit on ollut markkinoilla jo pitkään, joten se on turvallinen merkki. Exitin trampoliineilla on erinomainen hinta/laatusuhde. Fitness trampoliini nauttii tänä päivänä suurta suosiota.

iSport

iSport logo

iSport on keskittynyt yli 10 vuoden ajan kestäviin trampoliineihin. Tuotteet on tarkoin valittu kestämään kovaakin käyttöä. Trampoliinit on testattu ammattilaisten käytössä, jotta niille on saatu maksimaallinen toimivuus. iSportin tuotteiden avulla jokainen pääsee varsin kohtuullisella hinnalla treenaamaan kuin ammattilaiset.

Enermix

Enermix logo

Enermix -urheiluvälineiden valikoimasta löytyy trampoliinien lisäksi mm. airtrackeja, SUP-lautoja, minifrisbeitä sekä monikäyttöisiä säädettäviä pallopeliverkkoja.

Salta

Salta logo

Salta suunnittelee ja valmistaa trampoliineja, jotka ovat todella turvallisia ja tyylikkäitä taaten upean hyppykokemuksen. Yritys kehittää tuotteitaan aina uusimpien ja tiukimpien turvallisuusstandardien mukaisesti. Saltassa turvallisuus on aina etusijalla.

Salta tarjoaa laadukkaita trampoliineja edulliseen hintaan ja tämä onkin tärkeä ominaisuus, jolla se erottuu muista. Laajan tuotevalikoiman ja monien vaihtoehtojen ansiosta Salta tarjoa trampoliinit, jotka sopivat jokaisen budjettiin. Yrityksen arvoihin kuuluu kestävä kehitys. Salta tunnetaan erinomaisesta hinta-laatusuhteesta tarjoamalla korkealaatuisia trampoliinia edulliseen hintaan.

Future TT Sport

Future TT Sport auttaa edistämään koko perheen liikkumista ja hyvinvointia. Future TT Sportin valikoimiin kuuluu eri vuodenaikoihin ja sesonkeihin sopivia vaatteita ja jalkineita ulkoiluun ja vapaa-aikaan sekä monenlaisia liikuntavälineitä kotikuntoilijalle ja hyötyliikkujalle. Etenkin lapsiperheiden hittejä ovat trampoliinit, potkulaudat sekä frisbeegolfkori. Aikuisten suosiossa ovat kahvakuulat sekä jumppa- ja vastuskuminauhat. Tokmanni trampoliini on nimenomaan Future TT Sportin tuotantoa.

Zipro

Zipro logo

Zipro on puolalainen yritys ja sen prioriteetti on taata tuotteilleen korkea laatu ja toimivuus. Yrityksen tavoitteena on suunnitella laitteet, jotka takaavat tyydyttävän harjoittelun sekä parantavat hyvinvointia ja onnellisuutta.

Turvallisuus on Ziprolle äärimmäisen tärkeää, joten he takaavat, että tuotteet on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista ja niissä on käytännölliset ratkaisut ja turvalaitteet. Tuotevalikoimasta löytyy niin pieni trampoliini kuin isommatkin laitteet, joissa on edistyneitä harjoitusohjelmia.

Home4you

Home4you logo

Home4you on Virossa perustettu ja siellä myös pääkonttoriaan pitävä kansainvälinen tavaramerkki, jonka samanniminen myymäläketju tarjoaa laajan ja ainutlaatuisen valikoiman huonekaluja ja kodin kalusteita.

Home4youn missiona on rikastuttaa kalustemarkkinoita ja sen tavoitteena on luoda ainutlaatuinen kokoelma huonekaluja ja kalusteita.

Jump Power

Jump Power on trampoliiniteknologian ja -suunnittelun johtava yritys, jolla on yli 50 rekisteröityä patenttia trampoliini- ja kuntolaitteille. Yritys on perustettu Taiwanissa 1977, joten sillä on monen vuoden kokemus alalta.

Jump Power valmistaa trampoliineja, jalkapallomaaleja, keinuja sekä lasten kiipeilytelineitä. Yritys noudattaa eurooppalaisia ja yhdysvaltalaisia tuotestandardeja ja se onkin erittäin laadukkaiden tuotteiden toimittaja.

Euroliux

Euroliux eli Brenland International Imports on Dublinissa, Irlannissa toimiva yritys. Euroliux on erikoistunut LVI-kalusteisiin ja -varusteisiin, jotka ovat korkealaatuisimpia ja tarjoavat kilpailukykyisimmät tukkuhinnat. Valikoimasta löytyvät trampoliinien lisäksi mm. puutarhatarvikkeita, saunatarvikkeita sekä keittiön kaapistoja.

Cosmolino

Cosmolinon trampoliinin kanssa pilvien tavoittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!  Yrityksen trampoliineilla on erittäin korkeat turvallisuusstandardit ja ne on valmistettu vahvoista laadukkaista materiaaleista.

Spokey

Spokey logo

Spokey Yritys on toiminut urheilutarvikkeiden valmistajana ja myyjänä jo vuodesta 2004, heidän tavoitteenaan on vastata kaikkien urheilun ystävien tarpeisiin, olipa kyseessä sitten vasta-alkaja aina vuosien kokemuksen omaaviin. Yritys kiinnittää paljon huomiota tuotteiden laatuun. Siksi tehtailla työskentelee paikallisia tarkastajia, jotka tarkistavat työn laadun alusta alkaen.

Spokeyn tuotteita myydään yli neljä miljoonaa vuosittain. Yritys tekee yhteistyötä tunnettujen brändien kanssa. Spokey vastaus myös retkeily- ja vapaa-ajan ystävien tarpeisiin. Olipa kyseessä sitten luontoretki, perhepiknik tai vaativa matka vuorille.

Mitä pitää ottaa huomioon trampolinikaupoilla?

Maton muoto

Pyöreä matto on parempi kuin suorakaiteen muotoinen, koska pyöreässä matossa paino hakeutuu keskelle ja tämä lisää turvallisuutta. Tyypillisin maton halkaisija on 4,3 metriä, joka on hyvä isommille hyppijöille. Mitä suurempi trampoliini, sitä isompi tulee hyppijän olla. Liian iso trampoliini tekee hypyistä hitaita. 

Jouset

Laadukkaassa trampoliinissa on enemmän jousia ja ne ovat suurempia ja pidempiä kuin heikompilaatuisissa trampoliineissa. 

Verkko

Älä koskaan hypi trampoliinilla ilman suojaverkkoa, saatat päätyä ensiapuosastolle. Kaiken pienimmillä trampoliineilla voi hyppiä ilmankin, mutta keskikokoisissa ja isoissa trampoliineissa on oltava verkko mukana myyntipakkauksessa. Huonojen verkkojen ongelmana on se, että vetoketju ei sulkeudu koko matkalta, jolloin verkkoa vasten horjahtava lapsi voi sujahtaa reiästä läpi. 

Matto

Kitka on tärkeä, sillä liian alhaisen kitkan matolla on liukastumisriski ja liian suuri kitka aiheuttaa palovammariskejä. Materiaalina saattaa olla polypropeiini sekä kalliissa että halvoissa matoissa, mutta silti materiaalissa voi olla isojakin laatueroja. 

Reunasuojus

Laadukas reunasuojus suojaa sekä jouset että kehikon, myös ulkopuolella. Se myös pehmentää iskua hyppääjän osuessa kehikkoon ja estää jalan jousien välistä läpi menemisen. N. kahden sentin paksuinen reunasuojus on jo varsin hyvä. Laadukkaat reunasuojukset on valmistettu PVC-muovista, PE-muovi on heikompi ja halvempi. 

Runko

Rungon tulisi olla sinkittyä, vähintään 1,5 millin paksuista terästä. Lisäksi sen pitää olla galvanointikäsitelty, ettei runko ruostu. Jos runko on kovin ohut ja halpa, se taipuu aikaa myöden. Painosta voi päätellä paljon: 4,3 metrin halkaisijan trampoliinin tulisi painaa vähintään 80 kiloa. 

Varaosien saatavuus

Varaosista kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti turvaverkkoon, sillä huonokuntoinen verkko voi kestää vain yhden kesän.

Myös reunasuojus on ykkösjuttu, sillä jos se on huonolaatuinen, se ei suojaa jousia eikä runkoa kunnolla, ja lisäksi se rikkoutuu helposti. Pelkästään auringonvalo voi haurastuttaa suojusta, joten kannattaa pitää huoli, ettei suojus ole koko päivää auringossa vaan välillä varjossakin.

Mikäli koko ajan pitää ostaa uusia varaosia, edullinen trampoliini tulee jopa kalliimmaksi kuin jos olisi ostanut heti hieman kalliimman version.

Varaosia ei välttämättä ole edes saatavilla, koska mallit vaihtuvat tiheään. Voi olla, ettei edulliseen, vuoden vanhaan trampoliiniin välttämättä ole enää saatavilla varaosia hetken päästä.

Scroll to Top