Paras pieni trampoliini – TOP 5 parhaat pikku trampoliinit

Pieni trampoliini

Päivitetty: 17.3.2022

Pieni trampoliini ei ole pelkästään lasten juttu, vaan se on kasvattanut suosiotaan myös aikuisten kuntoiluvälineenä. Trampoliinilla hyppiminen on tehokasta ja monipuolista vahvistaen luustoa ja lihaksia. Lisäksi se kehittää koordinaatiokykyä sekä tasapainoa. Trampoliinitreeni kohottaa kuntoa, stimuloi kehon lymfaattista järjestelmää ja auttaa poistamaan kehosta kuona-aineita. 

Trampoliinilla hyppiessä harrastaa liikuntaa ihan huomaamattaan. Joten aikuisetkin voivat heittäytyä mukaan lasten leikkeihin. Trampoliinin joustava alusta ei aiheuta nivelille samanlaista rasitusta kuin kova alusta.

Suosittelemme näitä pieniä trampoliineja

Exit Tiggy Junior – pieni trampoliini lapsille

Trampoliini kahvalla Exit Tiggy Junior ø140cm
 • Halkaisija: 140 cm
 • Kokonaiskuormitus: 25 kg
 • Korkeus: 34 cm
 • Materiaali: Polypropeeni

Exit Tiggy Junior on halkaisijaltaan 140 cm ja se sopii hyvin 3-5 vuotiaille lapsille. Tämä lasten pieni trampoliini on valmistettu erittäin joustavasta materiaalista jousien sijaan, joten pomput ovat kevyitä. Tasapainon säilyttämiseen auttaa pehmustettu lisäkahva. Exit Tiggy Junior on erittäin kompaktin kokoinen ja se on helppo koota. Laite sopii myös sisätiloissa käytettäväksi.

Exit Silhouette Ground – pieni trampoliini ulos

Trampoliini EXIT Silhouette Ground
 • Halkaisija: 183 cm
 • Kokonaiskuormitus: 50 kg
 • Korkeus: 180 cm (turvaverkon kanssa)
 • Materiaali: Teräs

Exit Silhouette Ground on maahan kaivettava trampoliini, johon kuuluu myös turvaverkko. Trampoliinin alle kaivetaan kovera kuoppa, johon trampoliini asetetaan, jolloin se on turvallisesti maan tasalla. Turvaverkon kaartuvat tolpat pitävät verkon kireänä pomppimisen aikana.

Suojareunus peittää galvanoidut jouset kokonaan ja jalkojensuojajärjestelmän ansiosta pomppijan jalka ei voi lipsahtaa vahingossa jousien väliin. Runko on sekä galvanoitu että pulverimaalattu.

Fitness trampoliini Tunturi – pieni trampoliini sisälle

Fitness trampoliini Tunturi
 • Halkaisija: 95 cm
 • Kokonaiskuormitus: 100 kg
 • Korkeus:
 • Materiaali: Sinkitetty teräs

Tunturi Funhop kehittää tasapainoa ja lihaskuntoa. Trampoliini on valmistettu tukevasta teräksestä ja se kestää max. 100 kiloisen pomppijan painon. Laite on todella helppo koota ja näppärä siirreltävä kompaktin kokonsa ansiosta. Hyppiminen kiihdyttää aineenvaihduntaa ja vahvistaa erityisesti jalkojen lihaksia. Lisäksi se on hauska harjoittelutapa kaiken ikäisille kuntoilijoille.

Hammer Cross Jump Fitness

Hammer Cross Jump Fitness
 • Halkaisija: 98 cm
 • Kokonaiskuormitus: 130 kg
 • Korkeus: 140 cm (tukitangon kanssa)
 • Materiaali:

Hammer Cross Jump -harjoitustrampoliinin innovatiiviset hyppypisteet tarjoavat täydellinen harjoitusärsykkeen tehden harjoituksesta erityisen tehokkaan. Pyöreät merkinnät mahdollistavat täydellisen järjestyksen ja harjoituskoreografian verrattuna tavallisiin trampoliineihin. Jatkuva askelsarja ja harjoitukset hyppypisteissä takaavat erityisen korkean kalorinkulutuksen ja näin mahdollistavat todella nopeiden harjoittelutulosten saavuttamisen.

Urheilullinen trampoliini F47A

Urheilullinen trampoliini F47A 100 cm
 • Halkaisija: 100 cm
 • Kokonaiskuormitus: 100 kg
 • Korkeus: 25 cm
 • Materiaali: Teräs
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

F47A urheilutrampoliini sopii turvalliseen pelaamiseen ja treenaamiseen sekä lapsille että aikuisille. Runko on valmistettu korkealaatuisesta teräksestä ja siinä on korroosiosuojaus. Turvallisuutta on lisäämässä korkeussäädettävä kahva. Laite on valmistettu korkealaatuisista kestävistä materiaaleista. Trampoliinia voidaan käyttää sisällä sekä ulkona. 

Miten aloittaa trampoliinilla hyppely?

Trampoliinissa ja hyppelyssä pääosassa ovat turvallisuuteen liittyvät varusteet. Perusvarusteina laadukkaissa trampoliineissa ovat suojaverkko sekä reunapehmuste. Kun ne ovat kunnossa, voi vapaasti nauttia pompuista.

Lisävarusteina on saatavina muun muassa tikkaita, joita pitkin trampoliinille on helppo lapsenkin nousta. Trampoliinin voi suojata suojapeitteellä, jotta roskat eivät pääse likaamaan mattoa tai jousia. Trampoliineihin voidaan ostaa myös hyppysetti, joka mahdollistaa turvallisen hyppytemppujen kuten voltin opettelemisen. Voit laatia itsellesi oman trampoliinitreenin, jonka teet joko osittain tai kokonaan trampoliinilla. Berg trampoliini on laadukas trampoliini aloittelijallekin.

Vasta perushyppyjen sujuttua vakaasti, voi kokeilla muita hyppyjä ja temppuja. Hyppysarjat onkin syytä harjoitella kaikessa rauhassa, tämä korostuu vaikeammissa hypyissä, joissa on todella tärkeää hallita oikea laskeutumisasento. Perushypystä saa monipuolisemman ottamalla käsiä mukaan hyppyihin. Tai treenata keskikehoa lisäämällä polvennostohyppyjä. Fitness-trampoliini sopii kaiken kuntoisille käyttäjille, koska siinä on tukikahva hyppyharjoitusten monipuolisuutta lisäämässä. Lisäksi se tuo hyppimiseen turvallisuutta.

Miten minimoin onnettomuudet?

Useimmiten trampoliinilla hyppely aiheuttaa yläraajavammoja sekä kaularankavammoja. Trampoliinin hyödyt kuitenkin ovat kiistattomat ja kun sitä käytetään oikein, vammoja voidaan ehkäistä. Hyppiminen parantaa jäsenten liikkuvuutta ja lisää kehon iskunsietokykyä.

Trampoliinilla kannattaa hyppiä ainoastaan yksi henkilö kerrallaan. Toki yhdessä olisi mukavampaa hyppiä, mutta se lisää vaarallisuutta. Jompikumpi voi vahingossa lennättää toisen jopa pois trampoliinilta antamalla ylimääräistä vauhtia.

Erityisesti talvisäilytyksen jälkeen tulee tarkistaa, että trampoliinin jouset sekä verkko ovat kunnossa. Ei laadukkaimmatkaan trampoliinit ole ikuisia, vaan ne kestävät noin 3-5 vuotta. Vaarallisin trampoliinin alue on sen reunat. Kannattaa siis keskittyä hyppimään trampoliinin keskiosassa. Suojareunukset on tärkeä laittaa jousien päälle suojaamaan, ettei jalka pääse luiskahtamaan jousien väliin. tällöin jalka saattaa venähtää tai jopa murtua. Turvaverkko on myös erinomainen lisäturvan tuoja.

Kannattaa myös opetella hallitsemaan perushypyt ennen kuin yrittää mitään volttitemppuja. Liian voimakkaat hypyt voivat olla kohtalokkaita, sillä alastulo saattaa olla hallitsematon. Tällöin hyppijä voi pudota trampoliinilta ja taittaa vaikka niskansa. Trampoliinilla tulee hyppiä ainoastaan virkeänä, jolloin ehtii reagoimaan nopeisiin tilanteisiin eikä ota turhia riskejä.

Trampoliini pitää kasata aina tukevalle ja tasaiselle alustalle. Ei siis mitään puupalikkavirityksiä jonkin jalan alle. Metalliosat voivat huonon alustan vuoksi irrota toisistaan, jolloin koko trampoliini hajoaa kohtalokkain seurauksin. Alle kuusivuotiaille trampoliinia ei suositella lainkaan, koska heidän koordinaatiokykynsä ei ole täysin kehittynyt. Pikku trampoliinilla he voivat hyppiä valvotuissa olosuhteissa, turvaverkon kera tietenkin.

Trampoliinille voi tulla humalassa mieleen mennä esittämään temppuja, mutta tämä ei todellakaan kannata. Tällöin onnettomuusriski kasvaa, kun tyhmänrohkeat hypyt houkuttelevat kokeilemaan vaikka oma taito ei niihin riitäkään. Myöskään taskuissa ei tule pitää mitään esineitä, kun hyppii trampoliinilla. Mikäli sattuu putoamaan kyljelleen trampoliinille, taskussa oleva tavara voi satuttaa jalat tai vähintään rikkoa itse tavarat. Kännykkä kannattaa siis suosiolla jättää pois taskusta trampoliinihyppelyn ajaksi.

Trampoliinilta ei missään nimessä saa hypätä suoraan maahan, sillä se aiheuttaa kovan täräyksen. Vaikka kuinka paljon houkuttelisi tehdä ilmalento maalle, murtunut jalka ei kuitenkaan kuulosta niin houkuttelevalta. Kuitenkin kun on aikansa pomppinut trampoliinilla ja keho on tottunut hyppyjen joustavuuteen, maalle hypätessä voikin yllättää, kuinka kova se on.

Laatuun kannattaa panostaa eikä ostaa kaikkein halvinta. Laadusta kertoo trampoliinin kestävyys ja miten hyvin jouset pysyvät jännitteessä. Halpa trampoliini voi muodostua loppupeleissä kalliiksi, kun ostamaan uuden sen hajottua. Kannattaakin miettiä tarkasti missä on valmis säästämään ja mihin panostamaan.

Usein kysytyt kysymykset

Antaako pieni trampoliini hyvän treenin?

Trampoliinilla hyppiminen on suorastaan naurettavan hyvää treenaamista. Pikku trampoliinilla 20 minuutin hyppiminen vastaa juoksulenkkiä, mutta se vain on paljon hauskempaa ja tuntuu paljon mukavammalta.

Onko pieni trampoliini turvallinen lapsille?

Pieniä lapsia ei saa jättää ilman valvontaa trampoliinin pariin. Yleensä suositellaan ettei alle kuusivuotiaita lapsia päästettäisi lainkaan trampoliinille, sillä heillä ei vielä ole koordinaatiokyky kehittynyt. Näin ollen he voivat luiskahtaa pois trampoliinilta mikäli pomput kasvavat kovin isoiksi. Vaikka trampoliini olisikin matala, silti on olemassa vaara että lapsi vahingoittaa hampaansa.

Millainen on laadukas trampoliini?

Kannattaa varmistaa trampoliinin turvallisuus, eli että siinä ovat mukana reunasuojus ja turvaverkko. Satsaa oikeanlaisiin lisävarusteisiin, kuten tikkaisiin tai suojapeitteeseen. Reunapehmuste peittää trampoliinin jouset, ettei hyppijän jalka pääse lipeämään niiden väliin. Suojaverkko varmistaa, ettei hyppijä pääse tipahtamaan trampoliinilta minkäänlaisissa hypyissä.

Scroll to Top